Regels Online Weerwolven

Vind hier algemene forumregels en uitleg over de verschillende rollen
Gesloten
Gebruikersavatar
Hugo
Martelares
Berichten: 863
Lid geworden op: 19 jun 2019, 22:54
Locatie: Utrecht
Favoriete Weerwolfrol: Heks

Regels Online Weerwolven

Bericht door Hugo »

Hierbij een aantal algemene regels met betrekking tot Online Weerwolven:

- Aan het begin van het spel ontvangt elke speler zijn rol in een privébericht van de spelleider.
- Elke speldag en -nacht opent de spelleider een nieuw topic, waar de discussie van dat moment plaatsvindt. Je kunt hier alle beschuldigingen, verdenkingen, theorieën en overzichtjes posten die je zelf wilt.
- Elke nacht krijgen alle karakters die die nacht iets moeten doen een bericht van de spelleider (behalve de Weerwolven), waarop zij antwoorden met hun nachtactie. Aan het eind van de nacht maakt de spelleider de uitslag bekend, en worden eventuele slachtoffers bekend gemaakt, met hun rol. Zij zijn uit het spel.
- Tijdens de nacht hoef je niet stil te zijn omdat jullie 'slapen'.
- Aan het eind van elke dag vindt een stemming plaats, waarna degene met de meeste stemmen uitgeschakeld wordt. Haar/zijn rol wordt bekend gemaakt, en zij/hij is uit het spel.

- De belangrijkste regel is dat het gaat om een spelletje, dat iedereen voor zijn plezier speelt. Als je merkt dat bepaalde dingen je persoonlijk dwars zitten, meld dit dan, zodat we samen problemen kunnen oplossen.
- Belediging, (overmatige) spam en agressie worden niet getolereerd en kan je op een waarschuwing komen te staan.

- Er wordt van je verwacht dat, als je deelneemt aan een spel, je ook actief deelneemt, door minstens één keer per dag een bericht te posten. Mocht dit je niet lukken door drukke omstandigheden, geef dat dan even door.

- Deadlines voor stemmingen mogen niet gemist worden. Stem op tijd!
- Je stemt in een apart berichtje, dikgedrukt (of soms schuingedrukt), met de zin ik stem op x, om je stem te laten tellen.
- Je mag één keer per stemming van stem veranderen. Dit doe je door in een apart berichtje ik stem niet meer op x, maar op y te sturen.
- Als je twee stemmingen, zonder goede reden, mist, wordt je uit het spel verwijderd en wordt je rol in principe overgenomen door een vervanger.

- Buiten het forum om mag er niet over het spel worden overlegd, ook niet via persoonlijke berichten.
- De Weerwolven hebben een apart forum om in te overleggen.
- Je mag nooit je berichtje van de spelleider met daarin je rol delen met anderen.
- Als je bent overleden in een spel, opent een apart forum, 'de Hemel' zich. Post geen spelinhoudelijke dingen meer in het spel, maar uit je gedachten daar.
- Het is niet toegestaan je eigen posts te verwijderen, of de inhoud ervan te wijzigen. Kleine (spel)fouten uit je post halen mag wel.
In the nights of full moon, if you hear a howling, bar the door. If you don’t hear it, bar the door
anyway.

Gesloten